
נוסטלגיה – היקשרות לעבר | מאווררים את הנפש פרק 7
היכולת להתבונן על העבר, להעלות זכרונות, חוויות ורגעים – מאפשרת לנו לאצור רגעים בזמן, ולאגוד אותם במחשבה שלנו, כזיכרון חי וער, המשקף את מסלול חיינו על פני האדמה.
היכולת להתבונן על העבר, להעלות זכרונות, חוויות ורגעים – מאפשרת לנו לאצור רגעים בזמן, ולאגוד אותם במחשבה שלנו, כזיכרון חי וער, המשקף את מסלול חיינו על פני האדמה.
כאשר אתם חושבים על המילה פגיעות איזה אסוציאציה עולה בכם? רבים מכם יעלו בעיני רוחם דמות אנושית חלשה, מעודנת, פסיבית או שברירית, אך האם זה באמת כך?
אחד ההיבטים שהכי קשה לאנשים לראות בתוך עצמם, להתבונן עליו ולהתמודד איתו – הוא קנאה שמעוררת גם חוויה נפשית לא נעימה. אז איך מתמודדים איתה, משתחררים ממנה ויוצאים לחופשי?
לאחר ההקשבה לרצון מגיע המעבר מתיאוריה למימוש. במצב זה ישנם אתגרים שיכולים לצוף ולהקשות על התהליך. גלו איזה סוג של אנשים אתם ומה ניתן לעשות.
מרבית בני האנוש סבורים כי הם חיים בחופש, אך האם זה באמת כך? העולם שלנו הוא עולם של בחירה חופשית שמציע ספקטרום רחב של אפשרויות
להיות לראש ולא לזנב – זה לדעת מהו הראש ומהו הזנב, מהי התחלה ומהו סוף, משמע להבחין בין מה שרלוונטי ובר קיימא ומייצג את ההתחדשות והצמיחה, לבין מה שסיים את תפקידו ונדרש להשאירו מאחור.
הימים חולפים, יום רודף יום, ואנשים מוצאים עצמם מתבוננים אחורה ושואלים את עצמם:״איך הגעתי לפה? האם אני נמצא.ת במקום שבו רציתי להיות?״
חגי תשרי, הם סוג של חלון הזדמנות, שנפתח מדי שנה ומזמין אותנו להתבוננות פנימית, חשבון נפש, פיוס וסליחה, בינינו לבין עצמנו ובינינו לבין האחרים, שמתוכם יכולות להתחולל התחדשות וצמיחה.
שנה חדשה היא הזדמנות נפלאה לעשות סדר בחיים שלנו, לארגן אותם, להגדיר לעצמנו מה נרצה ליצור בשנה החדשה, לסקור את ההרגלים שלנו ואת השגרה וליצור התבוננות על מה שחשוב לנו ומה שאינו חשוב לנו.בדרך הזו, נוכל למיין את מרכיבי החיים והשגרה שלנו באופן מודע ולהבחין בין עיקר לבין טפל